Mondkapjes hoe en wat?

Mondkapjes hoe en wat?

Vandaag de dag heb je vrijwel elke dag een mondkapje nodig. Op https://www.mondkapjes.nl/nl/ koop je ze makkelijk en snel online. In de supermarkt of andere winkel, in het openbaar vervoer en op heel veel andere openbare plekken wordt je geacht een mondkapje te dragen. Een mondkapje is één van de maatregelen tegen het coronavirus. Het is een aanvulling op de andere regels, zoals de anderhalve meter regel en biedt daardoor aanvullende bescherming. Afhankelijk van het soort mondkapje is dat veel of wat minder bescherming. In Aziatische landen was het mondkapje al een gebruikelijk verschijnsel in het straatbeeld. Daar wordt het vaak gedragen vanwege de slechte luchtkwaliteit en smog. De invoering van het mondkapje als onderdeel van de anti-coronastrategie ging daar dan ook probleemloos. In Nederland stuitte de invoering in het begin op protest, maar nu zijn ook veel Nederlanders gewend geraakt aan het dragen van een mondkapje in sommige situaties. Waar het mondkapje verplicht is kan een uitzondering gemaakt worden voor mensen met een beperking of een ziekte waarbij het dragen van een mondkapje tot problemen leidt. Ook kinderen zijn vrijgesteld van het dragen van een kapje.

Soorten mondkapjes

De basiskwaliteit mondkapjes zijn de wegwerpmondkapjes. Ze hebben geen enkele certificering en zijn uitdrukkelijk voor eenmalig gebruik. Ook beschermen ze vooral iemand anders tegen besmetting door jou en niet zozeer andersom. Op https://www.mondkapjes.be/ koop je ze in grote aantallen en voor weinig geld. In veel situaties kun je met deze mondkapjes wel vooruit. Je kunt ook wasbare mondkapjes dragen. Die kun je vaker gebruiken, omdat ze uitwasbaar zijn. Ze zijn meestal van katoen en met allerlei soorten prints verkrijgbaar. Soms krijg je ze cadeau omdat ze gebruikt worden als promotiemateriaal. Meer bescherming bieden de FFP2 en FFP3 maskers. Ze beschermen zowel jouzelf als degene die in je buurt verkeert. Ze worden gebruikt in de omgeving van kwetsbare personen. Heb je dus zelf wat meer bescherming nodig of vind je het een prettig idee dat je anderen beter beschermt tegen een mogelijke besmetting van jou dan zijn dit de aangewezen mondkapjes.

De coronatest

Naast het dragen van mondkapjes en de andere basisregels kun je nu ook steeds makkelijker een preventieve coronatest ondergaan. Op https://coronatestnederland.nl/ zie je welke mogelijkheden daarvoor zijn. Je kunt op locatie een preventieve test ondergaan, maar ook een testkit bestellen voor thuis. Steeds vaker wordt gevraagd om een negatieve test, bijvoorbeeld om bepaalde evenementen te mogen bijwonen. Ook kan het voor jezelf en anderen prettig zijn te weten dat je recent nog negatief getest bent. Nu het ook mogelijk wordt om goedkoop en makkelijk thuis te testen neemt de kans toe dat een negatieve test steeds vaker gevraagd zal worden. Niet alleen de bekende test met het wattenstaafje in de neus is beschikbaar, ook een speekseltest is inmiddels verkrijgbaar. Die zijn een stuk prettiger in gebruik, zeker voor kinderen.

Post Your Comment Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *