Tips voor jouw reis naar China

Tips voor jouw reis naar China

China is een van de grootste landen ter wereld, waardoor een tour door het land op verschillende manieren verricht kan worden. Begin je tour in China met een vakantie in Hongkong, een gigantische metropool, dat een van de mooiste steden is van China. De stad ligt op Hong Kong Island en is omgeven door prachtige eilanden. De skyline van Hong Kong met zijn fascinerende wolkenkrabbers is prachtig. Op Vliegvakantievergelijken.nl vind je meer tips voor een vakantie naar China.

Hongkong

In Hong Kong kun je oneindeloos lang bezienswaardigheden bezichtigen. De stad is rijk aan prachtige boeddhistische en Daoistische tempels. Populaire boeddhistische tempels in Hong Kong zijn onder andere de Chi Linnonnenklooster en de Klooster van de Tienduizend Boeddha’s. Tevens kun je ook uitstekend winkelen in Hong Kong.

Guangzhou

Na je verblijf in Hong Kong, vervolg je tour met een stop in Guangzhou, dat ook wel kanton wordt genoemd, afgeleid van de internationale naam Canton. Deze miljoenenstad is de vierde grootste havenstad ter wereld. Verblijf hier een aantal nachten, voordat je een bezoek brengt aan Yanghsou. Yanghsou is een aantrekkelijke stad, die toeristen verleidt met zijn prachtige landschap.

Longsheng en Sanjiang

Maak zeker een stop in Longsheng en Sanjiang, die beiden prachtige dorpjes zijn met een fascinerende omgeving. Dali is ook een mooie bezienswaardigheid in China, gelegen in het noordwesten van Yunnan. Een opmerkelijk punt is dat Dali bewoond wordt door een minderheidsgroep, de Bai. De stad wordt gekenmerkt door rechte straten, waarvan alles haaks staat op elkaar.

Peking

Ga dan naar Peking, ook wel Beijing genoemd, staat wereldwijd bekend om zijn schitterende bezienswaardigheden. Onder andere de Chinese Muur, de Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Plein voor de Hemelse Vrede zijn belangrijke bezienswaardigheden in Peking. Met een inwonersaantal van rond de 15 miljoen is het een van de grootste steden ter wereld. Peking is de hoofdstad van China en behoort tot een van de historische hoofdsteden van het land. Een vakantie in China kan niet zonder een bezoek aan het fascinerende Peking. Zie ook onze blog met tips voor Peking.

Xi’An

Pak daarna een trein en ga naar Xi’An en verblijf hier minimaal een aantal dagen. Xi’An is de voormalige hoofdstad van de Tang Dynastie en is wereldberoemd om zijn Terracottaleger, dat een benaming is voor de archeologische vondsten van maar liefst 9099 terracotta personen die als grafgiften zijn doorgegeven aan de eerste keizer van het land. Ook het boeddhistische Berg van Hua Shan is een prachtige bezienswaardigheid, die je zeker met beklimmen voor een onvergetelijke ervaring. Vanuit Xi’An kun je per vliegtuig weer terug naar de hoofdstad van China, Peking. Vanuit Dunhuang is dit ook mogelijk.

Post Your Comment Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *