emb-japan

Mobiel internetten in Japan

Japan is een prachtig land met een indrukwekkende cultuur en veel bezienswaardigheden. Natuurlijk wil je bepaalde momenten vastleggen. Ook is het fijn om overal in Japan zorgeloos te kunnen internetten, om zo in contact te blijven met anderen (zowel in Japan als bijvoorbeeld in Nederland). Hiervoor is mobiele data geschikt. Waar kun je dan het beste voor kiezen? Lees in dit artikel meerdere mogelijkheden!

Lokale simkaart

Allereerst kun je natuurlijk in Japan een simkaart aanschaffen. Vooral wanneer je daar al bekend bent en de taal goed spreekt, is dit makkelijk. In andere gevallen kan het wel lastig zijn om lokaal een prepaid simkaart aan te schaffen. Ook weet je waarschijnlijk niet (goed) wat de tarieven zijn voor mobiel internetten (en bellen & sms’en).

Hoewel een lokale simkaart in Japan aanschaffen dus zeker een optie is, zijn er ook andere mogelijkheden. Lees verder voor meer informatie.

Prepaid simkaart of abonnement in Nederland

Je kunt ook in Nederland een prepaid simkaart aanschaffen, of gebruik maken van je (sim only) abonnement. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste oplossing. Je hebt de kaart namelijk hier al en kunt deze direct ook in Japan gebruiken. 

Je dient hierbij wel rekening te houden met tarieven. Vooral in verre landen, zoals Japan, betaal je hogere tarieven. Zo betaal je bij een van de Nederlandse providers bijvoorbeeld maar liefst €5.- per MB (en €2.29 per belminuut, €1.02 om gebeld te worden & €0.51 per verstuurde sms). Deze tarieven gelden voor zowel prepaid als een abonnement.

Hoewel een prepaid simkaart of een abonnement van een Nederlandse provider dus wel een eenvoudige oplossing is voor mobiel internet in Japan, is het wel verstandig om goed op de tarieven te letten.

Een data only simkaart in Japan gebruiken

Als derde mogelijkheid kun je een data simkaart gebruiken in Japan. Dit zijn unieke prepaid kaarten waar je alleen mee kunt internetten. Er bestaan meestal twee soorten data simkaarten: voor gebruik in Europa, en voor wereldwijd gebruik. Voor in Japan is een wereldwijde data sim nodig. 

 De twee grootste voordelen van een dergelijke data only simkaart via prepaid zijn:

  • De kaart werkt direct in het buitenland (op basis van Plug & Play, geen lange installatie of abonnement vereist), waaronder Japan.
  • Voor in Japan is een data simkaart de meest voordelige vorm van mobiel internet. Je kunt al vanaf 0,8 cent per MB internetten. Dit maakt het veel goedkoper dan een Nederlandse abonnement of prepaid simkaart.

Heb je alleen interesse in mobiele data, dan is een data sim een goede optie.

Post Your Comment Here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *